vrijdag 30 januari 2015
RSS abonnement

Cursussen en workshops

Lezing Denken in Kansen

op donderdag 29 januari 2015

Rolstoel inspirator Stijn Coronel geeft op vrijdag 30 januari een presentatie van zijn lezing "Denken in Kansen" in Danscentrum Rosmalen. Hij wil zijn positieve levensinstelling en levenservaring graag delen om mensen op een andere, meer positieve manier naar de wereld te laten kijken. De presentatie is van 14:00 tot 17:00 uur.

Lees meer... "Lezing Denken in Kansen"

Informatieavond kinderen begeleiden in de natuur

op donderdag 29 januari 2015

“Het Bewaarde Land” is een natuurbelevingsproject voor groep 4, 5 en 6 van het basisonderwijs. De hoofddoelstelling is om kinderen drie dagen in drie opeenvolgende weken met al hun zintuigen de natuur te laten ervaren en zich er thuis te laten voelen. Het Bewaarde Land wordt in Brabant op vier locaties uitgevoerd, te weten in natuurgebied Kampina (Boxtel), Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen (Udenhout), in de Boswachterij Dorst (nabij Breda) en sinds kort ook op de Nulandse Heide (Rosmalen / Nuland).

Lees meer... "Informatieavond kinderen begeleiden in de natuur "

Bijeenkomst over dementie druk bezocht

op donderdag 29 januari 2015

Maandag vond de eerste van twee bijeenkomsten over dementie plaats in De Annenborch. De bijeenkomst was met ruim 100 aanwezigen druk bezocht. Gastspreekster sociaal geriater dr. Anneke van der Plaats vertaalde in haar verhaal de wetenschap naar praktische tips voor professionals en mantelzorgers. Met name de gedragsproblemen bij dementie zijn voor mantelzorgers lastig om mee om te gaan. Daarom organiseerde De Annenborch een bijeenkomst met als thema "dementie" voor iedereen die op een of andere manier zorgdraagt voor dementerenden.

Lees meer... "Bijeenkomst over dementie druk bezocht"